Το Olympus Tunnel Festival Aiganis φιλοξενεί την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου “Ο Υπάλληλος” το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Το επίκαιρο και διαχρονικό έργο του μεγάλου μεταεπαναστατικού λογοτέχνη, δοκιμιογράφου, διανοητή και θεατρικού συγγραφέα, Μιχαήλ Χουρμούζη, συμπυκνώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο τις κοινωνικές παθογένειες και τις πολιτικές καταστάσεις της νεώτερης ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της Βαυαροκρατίας. Με εύστοχο και σατυρικό τρόπο καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία της ελληνικής κοινωνίας. Ο τυχοδιωκτισμός και  το ακόρεστο  πάθος για την εξουσία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το σπουδαίο και διαχρονικό έργο ο κεντρικός ήρωας είναι ένας υπουργικός σύμβουλος, θρονιασμένος στον υπουργικό θώκο, στην απόλυτη αδράνεια, παραδομένος στη μανία της εξουσίας. Η ρουσφετολογία και ο  χρηματισμός συντηρούν την αντίληψη του υπαλληλικού κράτους. Ένα έργο που σατιρίζει διαχρονικά τη νωθρότητα της πολιτικής παρακμής της χώρας μας και, δυστυχώς για εμάς, είναι ακόμη επίκαιρο ως προς τη θεματολογία του. Το 2019 πλέον, μέσα από μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου του Χουρμούζη, την οποία όπως και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σταματία Καγκελάρη, τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν επί σκηνής όλους τους χαρακτήρες του έργου σε μια ευφυή σάτιρα με γρήγορους ρυθμούς.

“Το έργο αποτελεί μια διεξοδική ματιά απέναντι στα διαχρονικά προβλήματα του κατεστημένου της πολιτικής γραφειοκρατίας, μέσα στην ελληνική πραγματικότητα, όπου με τρόπο γλαφυρό, σατυρικό και πάντοτε επίκαιρο, προσπαθεί να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία που επισκίαζε από πάντα την ελληνική κοινωνία.”

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΕΥΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΖΓΟΥΡΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΖΑΦΕΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΣΚΗΝΙΚΟΥ- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΪΣΗ

ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’

Trailer 1

Trailer 2

Trailer 3

Μοιράσου το...
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter