Το Olympus Tunnel Festival Αιγάνης αποτελεί μια σειρά οργανωμένων εκδηλώσεων που φτάνουν στην κορύφωσή τους κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου εκάστου έτους. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προαγωγή της πολιτιστικής δραστηριότητας και η στήριξη των νέων δημιουργών και αφετέρου, η συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη, η λειτουργία και διάχυση ενός πρότυπου αναπτυξιακού μοντέλου με βάση τον πολιτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών της περιοχής. Έχοντας ως βάση αυτή τη λογική, θα επιδιωχθεί η συνεργασία του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης με άλλα  ανάλογα οργανωμένα πολιτιστικά δρώμενα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ώσμωση πολιτισμού στην περιοχή μας.

Βάση και επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών, αποτελεί το νεόδμητο Θέατρο της Αιγάνης που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Οι εκδηλώσεις του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης δύναται να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Θεατρικές παραστάσεις γνωστών και αξιόλογων σχημάτων
  • Συναυλίες, όλων των ειδών μουσικής.
  • Διοργάνωση σειράς κινηματογραφικών αφιερωμάτων
  • Διοργάνωση εκθέσεων με έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών- δημιουργών της περιοχής μας αλλά και γενικότερα της Ελλάδας.
  • Παρουσίαση προβολή, ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, θεατρικών, χορευτικών και μουσικών σχημάτων, ανθρώπων του πνεύματος, των γραμμάτων και όλων των μορφών τέχνης και καλλιτεχνικών τάσεων και ρευμάτων, κατοίκων της Αιγάνης, της περιοχής μας και της Ελλάδας γενικότερα.
  • Ημερίδες, διημερίδες, συνέδρια, που αφορούν τον πολιτισμό τα γράμματα τις Τέχνες, το περιβάλλον και λοιπών κοινωνικοπολιτιστικών θεμάτων.

Το Olympus Tunnel Festival Αιγάνης αποτελεί ιδιοκτησία και ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης, ο οποίος, διά του Διοικητικού του Συμβουλίου, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του καλλιτεχνικού προγράμματος και για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Για την διεκπεραίωση των παραπάνω εργασιών, ορίζονται ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ο κ. Νίκος Αρτινός και ως Οργανωτικός Υπεύθυνος ο κ. Χρήστος Χαλτούπης.

Στο πλαίσιο της δημοσιότητας και της προώθησης των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ προβλέπεται η δημιουργία σχετικού ιστότοπου, ενώ η διοργάνωση του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης θα ενθαρρύνει με κάθε μέσο τον εθελοντισμό, προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής στα πολιτιστικά αγαθά του φεστιβάλ. Ο εθελοντισμός, αποτελεί για το Olympus Tunel Festival Αιγάνης-πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών-ένα κίνητρο δράσης με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Χρήστος Χαλτούπης: Οργανωτικός Υπεύθυνος

Ο Χρήστος Χαλτούπης σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων και εργάζεται στη Ferrero Rosse. Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης (ασχολείται από το 1992) και είναι μέλος  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

  • Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου: Υπεύθυνη Διαχείρισης Social Media και Ιστοσελίδας

Η Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΔΔΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής-Τεχνολογίες Μάθησης» και στο ΠΜΣ “Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης”. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση από το 2006 ενώ ασχολείται ενεργά με τα κοινά. Είναι  μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αιγάνης, χωριού καταγωγής της, μέλος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ (Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Τεμπών) και Υπεύθυνη Διαχείρισης Social Media και Ιστοσελίδας του Tunnel Festival Αιγάνης. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η δια βίου μάθηση, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι νέες τεχνολογίες και ο πολιτισμός.

Μοιράσου το...
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter